htmik.hu


Kultúra emmi_logo

Közzétéve: 2013. szeptember 15.

Szakmai gyakorlat ösztöndíjjal: pályázat határon túli magyar hallgatóknak

Balassi IntézetPályázatot hirdet a határon túli lakhellyel rendelkező, magyar nemzetiségű, Magyarországon felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató diákok számára a Balassi Intézet, valamint az Emberi Erőforrások minisztériuma. A pályázat egy ösztöndíj a Magyarországon tanuló határon túli magyar diákok számára, szülőföldi szakmai gyakorlatuk támogatására. A pályázat célja a szülőföldi értelmiség utánpótlása, valamint a határon túli magyar felsőoktatási hallgatók tapasztalatainak bővítése.

A pályázaton való részvételnek alapvető feltétele, hogy a pályázó a 2012–2013-as tanév második, azaz tavaszi félévében bármelyik magyarországi felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezett akár alap-, akár mesterképzésben. További feltétel, hogy a hallgató határon túli származású legyen, azonban magát magyar nemzetiségűnek vallja. Emellett nem kizáró ok az sem, ha a pályázónak kettős állampolgársága van, azaz megszerezte a magyar állampolgárságot, illetve ha annak igénylése már folyamatban van.

Az ösztöndíj 2013 nyarára igényelhető, azaz a július 1-je és augusztus 31-e közötti időszakra, amennyiben a hallgató ezen két hónap alatt szülőföldjén végezte el a gyakorlatot, akár a tantervben előírt, kötelező gyakorlaton, akár fakultatív gyakorlaton vett részt a pályázó. A támogatási idő 2, illetve 4 hét lehet.

A pályázat legkorábban 2013. szeptember 11-től nyújtható be, míg beadásának végső határideje személyes benyújtás esetén 2013. október 7., 14.00, míg a postai úton való beérkezés utolsó határideje 2013. október 8., 16.00. A pályázat részletesen itt érhető el.

Címkék: ,
Comments are closed.

Vissza a tetejére ↑