htmik.hu


Választások zöldek

Közzétéve: 2014. március 27.

A holisztikus szemlélet megtanítása

A Zöldek Pártja meglátása szerint napjainkban igen nagy problémát okoz a korrupció, ami egy szűk réteg, egy gazdasági elitnek kedvez, az erőforrások túlnyomó részét nekik szolgáltatja ki. A korrupció visszaszorítása éppen ezért elengedhetetlen ahhoz, hogy jobb körülmények között éljünk. A párt szerint támogatni kell a közösségi alapú vállalkozásokat, emellett fontos annak biztosítása, hogy a dolgozó emberek által termelt bevételek és adók tényleg az ő érdekükben legyenek felhasználva, és ne egy szűk réteg érdekeinek megfelelően.

A párt az egészségügy területén is fontos változtatásokat szorgalmaz. Ezek alapja, hogy a gyógykezelés helyett a betegségek megelőzése legyen a cél. Ehhez persze meg kell teremteni az emberekben az igényt arra, hogy felhagyjanak az egészségtelen életmóddal, és helyes táplálkozással, mozgással, a rossz, káros szokásaik elhagyásával tegyenek saját egészségükért. Fontos cél a gyógyszervásárlás visszaszorítása is, ugyanezzel a módszerrel, valamint az, hogy az ősi, illetve a természetes gyógymódoknak is esélyt adjunk.

Az oktatásban szintén reformban látja a megoldást a Zöldek Pártja. A jelenlegi oktatási rendszer legnagyobb hibájának azt tartják, hogy a gyerekek nem tanulják meg a holisztikus, egészlátó szemléletet. Éppen ezért nézeteik szerint ez alapján kell oktatni, és így a legkisebbek is láthatnák ennek a módszernek az előnyét. Ezt a szemléletet szem előtt tartva kellene a gyerekeket az életre nevelni, és olyan ismeretekkel ellátni őket, melyeket a gyakorlatban is tudnak hasznosítani.

Címkék: , ,
Comments are closed.

Vissza a tetejére ↑